Artsobservasjoner fugl

lørdag 1. mai 2010

Orrfugl-leik, min første!

Jeg har i lengre tid hatt lyst til å overvære en leik-plass. NÅ var turen kommet til at jeg fikk denne muligheten. Spenningen var selvsagt stor (som en liten gutt sikkert) Vel, med sekken pakket og klar etter jobb på fredag, bar det opp i heia, Arne og jeg. Vi fikk parkert ett stykke opp i lia, men herfra var det bare å spenne på seg trugene og ta beina fatt.

Turen inn til spillplassen tok omtrent 1,5 time i litt variert terreng.
På vei inn så vi også spor som lovet bra.

Vel inne måtte jeg jo prøvefotografere litt også.


Kvelden kom sigende på og vi satt forventningsfulle og ventet og ventet...hmmm ingen fugl..

Jaja slik er den nå en gang, det ble mørkt og soveposer ble funnet fram..Zzzzzz Med ett!! Nå kom det en Orrhane og 2-3 høner inn på spillplassen, men selvsagt aaalllt for mørkt selv på 6400ISO..men spennende var det jo å sitte der i mørket og høre hanen kaklet rundt for seg selv.. nå var klokka ca halv ellve på kvelden. Zzzzz.

Tidlig, klokka halv 4 våknet jeg igjen til buldring på myra, men alt for mørkt (lysner ikke før i halv 7 tida..) prøvde etterhvert litt bilder på høy ISO :-( men ikke veldig bra.
to høner oppe til venstre..
Så fløy både Orrhanen og hønene sin vei, og det ble atter helt stilt. jaja tenkte jeg igjen en hyggelig opplevelse har det vært uansett. Vi tok oss litt kaffe og noen skiver mat før vi pakket ned soveposer og annet "nødvendig" stæsj:) PLUTSELIG fikk vi høre at ett par Orrhaner begynet å spille i trærne, kanskje.... Joda, der kom det en flaksende inn på leik-plassen igjen, nå med litt bedre lys.

Lad Canon'en og fyr løs,.. det kommer ikke fler muligheter denne gangen..Litt vanskelig lys var det, men noen bilder fikk jeg da:)
Klikk for større versjon
Klikk for større versjon
Klikk for større versjon
Etter hvert labbet vi tilbake til bilen etter en vellykket natt i gapahuken.

Takk til Arne, min svigerfar, for hygglig selskap og veiviser.

8 kommentarer:

 1. Oi så artig å være med på!!!

  SvarSlett
 2. Å så bra:)) Høres ut som en hyggelig tur. Jeg er på jakt etter noen spillplasser selv. Var med på en tur i fjor oppe ved Hajern, men der var vi avhengig av båt. Skulle gjerne vært med på en sånn tur igjen:)
  Du fikk jo bilder du, da:) Ikke lett hverken med lys eller avstand:)
  Takk for din Orreleik opplevelse.

  SvarSlett
 3. Hm, har en mistanke om at det blir flere turer på deg...!! Fine bilder :-)

  SvarSlett
 4. å så moro da.. aldri opplevd det før jeg, vel de fleste har kanskje ikke det.. høres ut som dere har hatt en super tur

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig besøk på bloggen.. dette er moro å få være med på. Turen gikk til område lit nord for Hajern, men slapp båt. Det var desverre ikke mye fugl, kanskje hønsehauken har vært og forskynt seg, eller det er litt for tidlig. Det som er sikkert, jeg skal tilbake dit snart, kanskje til helga..eller neste uke.

  SvarSlett
 6. Dette kan jeg tenke meg var bra
  Hjern er det jo kjempe fint også

  SvarSlett
 7. Hei hr Omdahl !

  Orrleik er en easy match synes mange, men alt er avhenger av fotolys.
  Muligheten og kanskje beste leiken ble arrangert av Torbjørn M og Baard N (fra Natur og Foto).

  En utrolig opplevelse med kjempe fotolys. Mange naturfotografere har vært på denne plassen, bl.a Tom S og mange andre kjente.

  Se at du hadde problem med lyset, men opplevelsen var jo herlig.
  Tusen takk for fine ord på min artikkel.

  mvh duy

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig kommentar mr. Duy.

  SvarSlett