Artsobservasjoner fugl

torsdag 7. oktober 2010

Dagens fangs etter regnet i går.


7 kommentarer:

 1. Det var kjempefine bilder av dem,med nydelig lys i.

  SvarSlett
 2. å så fine farger :) Likte aller best den øverste- men har ikke greie på fugler så kan jo være at det nederste var en vanskelige jobb. Kanskje det er bilde av hannen og hunnen? ja ja uansett fine var de.

  SvarSlett
 3. Du tar noen sykt fine bilder av fuglene.
  Veldig moro og se.
  Tror jeg liker den siste pag lyset du får.

  SvarSlett
 4. Har du sett maken til bilder, virkelig et skue for en amatør. Her ser vi da hva en skal strekke seg etter, arti arti :-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelige ord. Jeg er også amatør og kommer til å være det også. En av mine favorittmotiver er fugl, og særlig småfuglene på fóringsbrettet.
  Øverste bilde er en Kjøttmeis tatt på formiddagen med høstgult løv som bakgrunn. Brukt stor blender for å gjøre løvet uskarpt. Det andre bilde er en Grønnfink tatt på samme fóringen men noen timer senere i 13-tida men med litt annen vinkel for å få grønn dus bakgrunn. Her har jeg også bruk stor blender, f/5,6 som på første bilde. Min favoritt her er nok Kjøttmeisen der den titter litt "drømmende" opp i lufta.
  Begge bildene er ganske enkle å få til bare en bruker stativ og mye kaffe(det blir litt venting og mange bilder, derfor kaffe:)) Bruk stor blender(f/5,6-f/8) rask lukker(1/250 sek eller mer) teleobjektiv 135 mm eller mer, alt etter hvor langt i fra fóringen en sitter. Kanskje også benytte snorutløser om en har.
  Her har jeg brukt Canon EOS 7D m/ 300 mm objektiv,stativ og avstanden er ca 5 m til motivet i tillegg burker jeg kamuflasjenett.
  Håper jeg kan bidra til at "du" også prøver deg på pippip:) Lykke til.

  SvarSlett
 6. Å tusen hjertelig takk for at du deler enkle tips med meg :-) trenger slik kunnskap jeg faktisk.

  Anneklem

  SvarSlett
 7. Excellent shots!!! congratulations!!

  Frank, Barcelona

  http://balapertotarreu.blogspot.com

  SvarSlett