Artsobservasjoner fugl

lørdag 12. november 2011

Nybegynner veiledning.

For en tid tilbake siden fikk jeg forespørsel fra Joachim (samboer med Janita) om jeg kunne veilede litt innen foto for han. Til det svarte jeg selvsagt ja. Det er jo bare moro å kunne hjelpe andre, så mye hjelp og veiledning jeg har fått selv. Vi var en tur i skauen for noen helger siden uten så mye som en pip å se (bortsett fra 3 røy som vi skremte opp og en fiskeørn på 600m) Så da var det bare å finne en annen dato da. Lørdag 12 nov. passet for oss begge. Men så fikk jo jeg Mycoplasma pneumoniea, elle lungebetennelse om du vil. Så noe skogstur ble det ikke. Vel, med enkle grep tok vi litt teori innendørs med hans nyinnkjøpte Canon 7D og 70-200 f/4 før jeg sendte han ut i kamuflasjen på hjemmeforingen min. Tok en god serie, kom inn og analyserte bildene sammen med meg (som satt inne å koste meg med kaffe under teppe og så på fotografen i action) før han tok en ny runde ute i kamuflasjen. Joda, det ble da noen bilder selv om det var temmelig mørkt skydekke, og ikke optimalt for en nybegynner. Måtte opp på ISO 800 og etterhvert ISO 1600 for å få litt lukkertid på f/4.
Takk for en hyggelig dag!! Lykke til videre med å øve!!

Bildene kan du se her:
4 kommentarer:

 1. Det var en god start på fotograferingen det, med flotte bilder av de mer hverdagslige fuglene våre, fint av de og får oppmerksomhet :o)

  SvarSlett
 2. Takk Robert, jo jeg har nok sansen for våre hverdagslige småpipper. Det er krevende å fotografere disse, siden alle vet hvordan de ser ut og hvordan de oppfører seg. Utfordring eller ikke, jeg synes de også hører til i bildeboka blandt alle ugler, hauker og ørner.

  SvarSlett
 3. Koselig at man deler kunnskaper med andre. Go for it.
  Teknisk synes jeg v3 er best. Originalen litt artig speilvendt,siste vers litt mye støy. Kanskje du miljøet kunne vært mer dekorativ. Ellers står på.

  duy

  SvarSlett
 4. Hei Duy. Takk for din betraktning. Disse bildene er det nybegynneren som var på besøk som har tatt, og etter bare noen få uker synes jeg han har kommet godt i gang.. Kulissene skal bygges om til neste vår, så da håper jeg at det kan bli litt mer spennende komposisjoner.

  Svein

  SvarSlett