Artsobservasjoner fugl

mandag 20. februar 2012

Kvinanda i Vestfossen

En liten serie av Kvinanda som tar vårpussen før jakten på damene kan starte. Det gjelder å fremstå som sunn, frisk, sterk og ikke minst vakker for damene.
Bildene er klikkbare for større versjon.

Først en liten vask.
1/6400 sec @ f/4 ISO 500, EV -0.33

Så en liten tur i hårføneren.
1/4000 @ f/4 ISO 500, EV -0.33

Og nå kan jakten på damene starte.
1/640 sec @ f/4 ISO 500, EV 0

men... du e'kke dama mi! Så finn din egen make du..
1/250 sec @ f/5.6 ISO 320, EV 0

Der var du ja..
1/1600 sec @ f/5.0 ISO 200 EV 0

Sothøna svimser rundt...
1/400 sec @ f/4 ISO 320, EV 0.33


Og det var vel atl for denne gangen tror jeg:)

4 kommentarer:

 1. Ikke lenger igjen at det er liv her ved Østensjøvannet eller rundt omkring i Sør. Regner med du er enda bedre til den tid. Med krykkjer og andre hjelpemidler kommer du nok ut. God bedring

  :) duy

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Duy, og takk for hyggelig omtanke. joda det nærmer seg fort nå til at det yrer i enhver krok med rivalisering og terrirorialkamp og muligheter for noen gode blinkskudd. Om det blir med krykke eller rullestol så kan du være sikker på at jeg blir å finne rundt Østensjøvannet om ikke lenge:) du får holde meg oppdattert på når isen går, hehe.
   Ha en flott fotouke!

   Slett
 2. Ojjj fine fuglebilder du her har fanga.

  Lå i går jeg også i Leirfossen ved Trondheim, arti arti å studere dette fuglelivet på nært hold. Følte meg bitte litt puslete da, for ved siden av meg sto en gubbe med ei linse som lignet mer en telfonstolpe, men pytt pytt en kan ikke henge seg opp i slikt, bare ha det gøy med det utstyret en har, he he

  Lærer litt artsbestemmelse da, og det er jo også kjekt. Fikk LLaksanda på brikken i går også, bare det gir jo litt ekstra glede.

  Min uvitenhet gjør at jeg bare må spørre, hvorfor så ulik kamerainnstilling på bildene du her har tatt??

  Annehilsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne, takk for hyggelige ord, og nå fikk jeg meg en skikkelig latter her vedr. "telefonstolpeobjektivet" du så.. hehe..
   Alltid moro å lære litt nytt og fange nye arter på brikka og i bildesamlingen. Hvorfor jeg bruker forskjellinge kamerainnstillinger kommer først og fremst av hva jeg ønsker skarpt. Med stor blender (lite f/tall) får jeg liten dybdeskarphet, og når jeg da benytter blenderprioritet (AV-Canon, A-Nikon) så stilles lukkerhastigheten seg selv. Som du ser velger jeg stor blender(mye lys inn) i går for å få rask lukker til å fryse bevegelsene i motivet (vanndråpene). Andre ganger ønsker jeg bevegelse i vinger da bruker jeg lukkerprioritet TV og lang lukkertid f.eks 1/80 sek. da kan blenderen fort bli f/8 eller f/11 som gir stor dybdeskarphet, hvis jeg ikke justerer ned ISO så langt som mulig. jaja. dette ble kort kort fortalt..

   Slett