Artsobservasjoner fugl

torsdag 12. april 2012

Mølen 12 april 2012

I dag gikk dagens treningstur til Mølen ved Nevlunghavn/Helgeroa. Det er godt å komme seg ut igjen etter godt 3 mnd stillesittende med benet ute av funksjon. Nå som skruen er ute er det bare å passe på å gå mye for å trene opp ankel/ legg slik at noe av musklene kan begynne å virke igjen. De er borte vekk på noen mnd men tar lang tid å bygge de opp igjen.
Så hva passer vel bedre da enn en tur til Mølen hvor alt startet 17 des. 2011.. Kamera er med på tur nå også og jeg lar meg ikke stoppe. Dagen i dag gav meg ingen store blinkskudd, men fikk nå en Fiskeørn, en Storspove og en Lappspove på brikka. Spovene hadde jeg ikke fra før så det var jo moro, i tillegg fikk jeg også fjellerke som jeg heller ikke hadde, om enn dårlig kvalitet. Takk for god veiledning ØS. Hyggelig å treffe på deg og han andre som jeg har glemt navnet på.
Alle bildene er tatt på lang avstand med Canon 1D mk IV og 500mm + 1.4x =700mm

Først en Fiskeørn.
Så en Storspove i flukt
Her er så 3 bilder av Lappsopven


12 kommentarer:

 1. Ser man det.. Snakka med noen som merka fugl og de hadde sett fiskeørna og falk i dag.
  Flotte bilder Svein :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja stemmer det, i tillegg overflyvende Kortnebbgås, var vel snakk om 6000 individer i dag.

   Slett
 2. Ja der kan en se, ble jo bilder dette Svein. Og fiskeørn kom innom etterpå ja. Gøy med nye brikke-arter. Takk for trivelig tur, Svein.

  SvarSlett
  Svar
  1. joda, det ble nå noen :) Fiskeørna kom rett før jeg var oppe på feltstasjonen :P Møtte også ett ektepar som hadde skremt opp ei ugle, Jeg antar det kan ha vært ei jordugle el. Den var ganske stor og litt lysbrun men ganske lys generelt. omtrent på størrelse med ei kattugle sa vedkommende, (han viste ikke hva det var)

   Slett
 3. Kjenner situasjonen din jeg. Må bare ta tid til hjelp. Muskler er ferskvarer. De forsvinner kjapp men krevende å bygge de opp. Med tid vet jeg at du kommer tilbake som før. Så artig at du fikk med deg flere nye arter på denne turen.

  :) duy

  SvarSlett
 4. Flotte fuglebilder Svein! Keep up the good work!

  SvarSlett
 5. En flott serie dette, likte alle men synes det siste fluktbildet av lappspoven var best.

  Ottar

  SvarSlett
 6. Enorme fuglebilder!! spoven :-) det er vår det!! men jeg ler litt her jeg sitter, nebbet, ser så skikkelig tungvindt ut, he he men nemmen om jeg tror det er tilfeldig, naturen er just ikke d!!

  SvarSlett