Artsobservasjoner fugl

lørdag 30. april 2011

En siste tur på Orrleik for i år kanskje??

Fredag etter jobb pakket jeg resten av sekke og satte av sted til Orrleik-myra i håp om å få noen blinkskudd. Vel framme var det bare å rigge seg til for de neste 15-20 timene i gapahuken. Sovepose, liggeunderlag, fjellduken, kaffe, mat og litt godis.. Så etter å ha hengt opp litt ekstra kamuflasjenett og duk, var det bare å vente og se for seg drømmebildet.
Kl: 04:37 tikket bilde inn på brikka etter at 5-7 hanner hadde spilt litt for hverande i tretoppene, hmmm, hva er dette for vesen??


Spøkelset gikk den veien.


Åja.. lang lukkertid selvfølgelig.. det er jo liiitt tidlig ennå, og dårlig fotolys.. får bare vente til mystikken slipper taket.. så hjelper det vel. Kanskje er jeg heldig å får noen flotte actionbilder i fint sollys (det er meldt sol hvertfall)


Dette ble nå ganske bra synes jeg.


Men noe særlig actionbilder fikk jeg ikke i dag. De jeg så grytidlig var vekk.. bare 2 som kokklet rundt for seg selv, før de også "gikk av vakt" og satte seg i hver sin furu...


.. og da så myra slik ut..


Når jeg viser neste bilde, ser du kanskje hvorfor myra ble tom..Så da den hadde fløyet, kunne meg også pakke sammen å ta fatt på hjemmveien, tett fulgt av denne nysjerrige fyren..


Jeg hadde det ikke så travelt som denne med å komme meg hjem så jeg forøskte på noen bilder av Stokkanda i lav høyde og "bånn gass" det var ikke lett etter å ha gått en times tid med 20 kg's sekk på ryggen.. hehe men litt moro ble det jo..


Helt til slutt.. det er mulig å klikke bildene for litt større versjon, mange av bildene er tatt på ca 40-50 m hold og i halv 6- 7 tida.
Det er ikke topp kvalitet på bildene men jeg synes nå denne turen ble bra selv om blinkskuddene uteble.
Takk for at du hadde lyst til å lese hele blogg-innlegget.

2 kommentarer:

 1. Hei Svein!
  Flott beskrivelse og bilder fra årets leik..
  Ser det er en musevåk du har foreviget her..
  Min erfaring er at Musevåken ikke er noen fare for orrfuglene, verre er det med hønsehauken da blir det liv på myra med vil flukt..
  Høneuka er nok over nå, men hannene spiller nok enda en stund der de håper på etternølere..
  De beste kampene har man når hønene dukker opp..
  Ha en fin søndag..

  Ole Arne

  SvarSlett
 2. Sant som du sier Ole Arne, er ikke så ivrig på orrfuglleik Musvåken, men borte ble de.. takk for gode ord også. Flotte bilder fra leiken du besøkte også!

  SvarSlett