Artsobservasjoner fugl

lørdag 23. april 2011

På Orrfugl-leik i påskesola!

Tidlig langfredag morgen lastet Heidi (kona) og jeg opp hver vår sekk med mat, soveposer, fjellduk og div. fotoutstyr med lange objektiver og satte avgårde til Orrfugl-leik. Kl 10:03 begynte vi på en to timers fottur i relativt bratt terreng oppover, Orrfuglmyra venter der oppe og det var drivkraft nok.. men for en tung mars (for utrent mann:))
Etter snaue 2 timer var vi på plass i gapahuken, litt ny granabar og tilrigging av litt kamuflasje nett og duk så var det klart for lunch, middag, kveldsmat og litt sjokolade og boller (er jo påsketider:) så kose seg må man.) Litt utpå kvelden var siste do-tur unnagjort og nå startet ventingen på de første lydene, blir det leik i år??
Hysssssj.. hørte du?? visker jeg til Heidi..der var den igjen..og en til.. jeg lokaliserte 4-5 orrfugl, kunne ikke se noen men de sitter i toppen rundt leiken..bare venter på at en kommer ned på myra. I ni-tida på kvelden, litt for mørkt for foto, kom den første og eneste ned i kveld, men med så mye klokking i trærne lover det bra for morgenspillet.

Let the show begin. (klikk for større bilder) husk at dette er bilder fra 6-tida til halv 8 så bildene er tatt med relativ høy ISO ca ISO 1000 og nedover til 320 og mange av de med 1.4 konverter, 300 mm og 420 mm.Og som vi ser her.. ALLE KNEP ER TILLATT, også BAKHOLDSANGREP!
GOD PÅSKE!
Vi hadde Orrhøne nede på leiken også men da var det så mørkt at jeg ikke klarte sette fokus. På vei hjem, som tok snaue 2 timer og slitne legger og lår, skremte vi opp en Tiur og 2 røy også, rakk ikke ta bilde av de desverre, men en opplevelse.
Så nå har jeg vært ute på årets første Orrfuglleik, når skal du ut??

4 kommentarer:

 1. Syns du har klart å få fram hva orrene holder med på leiken. Virkelig gøy når det klaffer så bra. Var ikke så kaldt eller nå. Flotte bilder av en flott opplevelse..... Syns bildene dine ble veldig bra....Lykke til med neste leik....

  SvarSlett
 2. Takk for det, Elin og May Britt. Neste tur blir til helga om været blir passe.

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder!
  Var selv på den årlige fugleleiken nå i helga. Vi fikk sett sju haner, men desverre ingen høner (vi var nok litt sent ute i år). I fjor var vi ute 1 mai helga, og da var det to-siffret med haner og 4 - 5 høner, så det var litt av en leik.

  SvarSlett