Artsobservasjoner fugl

søndag 22. mai 2011

Ved Gjennestadvannet.

I dag etter frokost tok jeg turen ned til Gjennestadvannet for å øve mer med telekonverter, 1.4x Jeg får det liksom ikke helt til ennå, men noe ble det da. Fikk til og med ny pip på brikka, selv om den ikke ble særlig proff eller god kvalitet. Hva kan en vente seg av 300mm m/ Extender 1.4x, og en avstand fra kamera til motiv på ca 4-500 m i dårlig lys.. Jeg er stort sett fornøyd, og uansett så hadde jeg en flott dag ved vannet, om enn litt sur vind, og etterhvert regn. Da pakket jeg sammen og reiste hjem til middag som fruen hadde laget. Priviligert mann:)
Alle bildene er klikkbare for større versjon.

Alle bildene er tatt med Canon EOS 7D m/ 300mm f/2.8L IS USM og Extender 1.4x II (420mm) unntatt bilde av hettemåke som ikke er tatt med Extender. Avstanden er fra ca 18 m til 500 m. så kvaliteten er der etter..

2 kommentarer:

  1. Hei,

    Vanskelig å få gode bilder av sivhaukene. Har prøvd jeg også. Ser ut til at Gjennestadvannet er verdt et forsøk , evt Akersvannet der de hekket ifjor og meget sannsynlig gjør det iår også :-)

    Mvh Rune Olsen

    SvarSlett
  2. Ja dette er ikke lett. Vet ikke helt hva jeg gjør galt annet enn at det må være for lang avstand?? får heller ikke rask lukker som nok er med på å skape vibrasjoner, selv med stødig stativ. Det gjorde jo ikke saken bedre at det var dårlig lys i går, men prøvde i dag i motlys, uten særlig hell da heller.. jaja en fin dag var det nå.

    SvarSlett