Artsobservasjoner fugl

onsdag 15. juni 2011

Stativ og stativhode.

Noen som har gode tips til stativ og stativhode for fugl og Rådyr/ Hjort i bevegelse, evt egne erfaringer med bruk av dette.
Skal være til 300 mm f/2.8 og 500 mm f/4

På forhånd takk

8 kommentarer:

 1. jeg har et wimberley hode og er kjempefornøyd.
  bruker det til 500mm f/4
  morten
  http://kjernebitern.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Finnes mye bra der ute..... Selv har jeg en manfrotto 055, men ville nok vurdert et mer solid stativ når en 500mm skal på :)
  Ha en fin dag
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett
 3. Sjekket litt opp på nettet. Med såpass fine linser bør du putte en del penger i selve hodet. Du bør velge enten et gimbal hode (sannsynligvis det beste):
  (http://www.digitalbirdphotography.com/4.2.html) eller et oljet hode (http://www.gitzo.com/product_list/73781.71852.71922.0.0/fluid).

  Interfoto har Induro gimbal hoder.

  Daniel Manne

  SvarSlett
 4. Takker og bukker, Morten: Hvilket stativ benytter du til Wimberley-hode ditt?

  Svein.

  SvarSlett
 5. Jeg bruker Manfrotto 055PROB, det er ikke så ille dyrt og ganske solid. Det finnes sikkert bedre stativ der ute men da tror jeg en må betydelig opp i pris. Hvis en skal gå langt er det litt i tyngste laget. Har vurdert å bytte men det fungerer egentlig OK. Bestilte forresten fotpigger fra naturogfritid her om dagen. Da blir det enklere å bruke i vanskelig terreng.

  SvarSlett
 6. Flott. Jeg har 055, I carbon. Prøver det først.

  SvarSlett
 7. Tror det vil fungere bra, med wimberley hode eller tilsvarende blir det ikke sideveis krefter. Hvis du justerer det riktig er alt balansert. Kamera blir stående i den vinkelen du setter det.

  SvarSlett
 8. Takk for at du tok deg tid til å gi noen råd. Får muligheten til å teste litt før jeg kjøper..

  Svein.

  SvarSlett